Nya juldekorationer 2019

Positivt samarbete skapar nya belysta juldekorationer. Fr vä Askersund i centrums Mats Carlsson, fastighetsägaren Jonas Gylling, 3 GGG-Invest AB, samt Anders Gustafsson vd för Askerundsbostäder AB. Foto: Privat
Textstorlek:

Totalt 90 000 kronor kronor kommer att bidra till ännu finare juldekorationer inför julen 2019.
Föreningen Askersund i centrum kom med initiativet att uppmana fastighetsägare att skänka pengar till framtidens juldekorationer, vilket alltså gav ett riktigt positivt gensvar.

Advents- och juldekorationerna har lyst upp stadens gator och torg.

En given mysfaktor under den mörka tiden men kanske framförallt för att skapa stämning inför julen.

Men redan bra kan förstås bli bättre och så är tanken inför julen 2019.

Det är Föreningen Askersund i Centrum som sköter om juldekorationerna i centralorten, och de vill skapa förutsättningar för ännu finare juldekorationer.

Därför tog styrelsen initiativet till att uppmana fastihetsägare att skänka pengar till förbättrad julbelysning och även möjlighet att kunna byta ut belysning som gjort sitt.

– Askersundsbostäder gick ut med att de matchar alla belopp från andra fastighetsägare. Det är året gånger två, nästa år en krona för en krona. Jonas Gylling på 3GGG-Invest AB nappade och bidrog med 30 000 kronor, så det blev totalt 90 000 kronor, meddelar Mats Carlsson som sitter i Askersund i Centrums styrelse.

Det kommunala bostadsföretaget Askersundsbostäder AB ser julbelysningssatsningen som ett sätt att värna om sina hyresgäster:

– Det här är ju något som alla askerundare har glädje av och våra hyresgäster är en ganska stor del av dem, menar Anders Gustafsson, vd för fastighetsbolaget.

– Våra boende är beroende av centrumhandeln och allt som kan stötta den är viktigt för oss. Jag hoppas fler fastighetsägare hakar på det här initiativet nästa år, tillägger Gustafsson.

Fastighetsägaren Jonas Gylling tycker att det passar extra bra att bidra till stadens utsmyckning, just i juletid:

– Jag gillar tanken på att vi skapar något tillsammans här i kommunen, och just julen handlar ju om gemenskap och glädje.

– Det är väldigt viktigt att värna om vår handel och när jag fick höra om det här initiativet var det inte svårt att bjuda till, förklarar Jonas Gylling vars företag kommer att bidra med 30 000 kronor per år även de kommande två åren.

Det positiva gensvaret mottas förstås med glädje hos föreningen Askersund i Centrum som nu kan investera i ännu fler juldekorationer till den kommande julmånaden.

– Vi har väldigt fina juldekorationer redan, men på det här sättet kan vi sprida dem i flera delar av Askersund, framförallt vid infarterna, påpekar styrelseledamoten Mats Carlsson.

Än återstår förstås en tid innan vi får se resultatet, och tills dess får vi ha i minne de juldekorationer som gett sitt milda sken under de nu passerade helgerna.