Eva Jansdotter är både arrangör och utställande konstnär i Konstrunda i Lekeberg 2024. Här i ateljén Tubbahalla. Foto: Peter Eriksson
Bengt Johansson, Annelie Inghamn Pettersson och Cathrin Eckervall ställde ut 2022. Foto: Privat

Konstrundan i Lekeberg lockar alltid nya deltagare

36 konstnärer på 17 platser blir det under helgen 20-21 april när arrangören Konst i Lekeberg bjuder in till konstrunda.

Konstrundan i Lekeberg är en tradition sedan nära tio år tillbaka berättar Eva Jansdotter från arrangörsgruppen.

– Vi genomför rundan vartannat år och nu blir det tredje gången för oss i den här omfattningen. Ett uppehåll gjordes under pandemin, säger Eva.

Vad betyder konstrundan?

– Det är jätteroligt att få visa upp vad man gör och knyta nya kontakter. En sådan är Hanna Berg som tagit fram foldern där man hittar alla deltagare och en karta över alla utställningslokaler.

Flera nya deltagare

Varje år kommer det återbud men då dyker det upp nya deltagare. 2024 är det Kristin Östman i Brohyttans bygdegård som har akrylmålningar med struktur av spackel. I Tryggeboda bygdegård ställer Helen Kvick ut akvarell och akryl och Angelica Byström har silversmide och smyckekonst. Karin Edvardson ställer ut keramik, bruksföremål och ”figurer”. Eva Viktorsson, Ina Bee Bergsten och Katarina Weller Edman är också nya utställare och de finns på flera olika platser.

Folder med karta finns att ladda hem via Facebook ”Konst i Lekeberg 2.0”. Fika, kaffe, korv och soppa säljs på flera platser längs konstrundan.