Brand flerfamiljshus i Kilsmo Foto: Sofie Isaksson
Brand flerfamiljshus i Kilsmo Foto: Sofie Isaksson
Brand flerfamiljshus i Kilsmo Foto: Sofie Isaksson
Brand flerfamiljshus i Kilsmo Foto: Sofie Isaksson
Brand flerfamiljshus i Kilsmo Foto: Sofie Isaksson

Flerfamiljshus brann ner – gick inte att rädda

Ett flerfamiljshus började brinna i Kilsmo under måndagsnatten. Flera enheter har varit på plats från räddningstjänsten, men huset gick inte att rädda. Det har fått brinna ned kontrollerat. En person är förd till sjukhus.

Räddningsledare Morgan Sandberg från Nerikes brandkår var på plats i Kilsmo där ett flerfamiljshus började brinna natten mot måndag, klockan 01:10. Anmälan är skriven med rubricering allmänfarlig vårdslöshet enligt polisen region Bergslagen.

Fyra stationer och nio enheter har varit på plats under natten vid det tvåvåningshus som började brinna, huset hade åtta eller nio lägenheter enligt Morgan Sandberg.

– Jag vet inte exakt varför det har börjat brinna. Vår första inriktning var att släcka. När det inte gick riktade vi in oss på att skydda alla fastigheter runt omkring så gott det går. Det här får brinna ned kontrollerat.

Var började branden?

– Jag kan kan bara gissa att det började i bottenvåningen, men jag var inte först på plats så jag vet inte exakt vilken lägenhet det började i.

Har någon kommit till skada?

– En person är rökskadad och har körts iväg med ambulans. Jag vet inte hur skadad personen är men har dragit i sig rök.

– Vi kommer att ha personal kvar här för att bevaka branden under dagen.

De som bodde här?

– Alla som bodde här är hos släktingar, vänner eller liknande. Vi har något som heter restvärdesledare som har tagit hand om dem. Det är en representant från försäkringsbolagen, säger Morgon Sandberg som lämnade över och gick av strax för klockan nio imorse.