Kristina Jacobsson och Tobias Hudin från Tysslingeföretagarna lämnar ut material till utställaren Carina Rönnbäck. Foto: Kristina Stavenek

Tysslingeföretagarna bjuder in till Tysslingedagen

Det närmar sig Kristi himmelfärdsdag och då arrangeras traditionsenligt sedan många år bakåt i tiden, Tysslingedagen. I år visas bygdens konst, kultur och hantverksliv upp på 42 olika platser.

9 maj är datumet att boka in i almanackan om man vill ge sig ut på en tur i Tysslingebygden och ta del av traktens skapande aktörer. En eller flera konstnärer och hantverkare finns på de 42 stationer som öppnar för besök under den dagen.

Sedan en rad år tillbaka är det föreningen Tysslingeföretagarna som ordnar och håller i arrangemanget. De gör det med stöd av en lång rad lokala företagare och organisationer. Den här gången för 31:a året.

– I år har det tillkommit några nya utställare och antalet stationer är ungefär som tidigare år, berättar föreningens vice ordförande, Tobias Hudin.

– Det känns bra att det blev så många även den här gången. Nu hoppas vi på soligt väder med lite värme så folk inspireras att ge sig ut på en tur i vår bygd, tillägger han.

Geografiskt finns utställare och aktörer bland annat på orter som Rånnesta, Hälleby, Tysslinge, Vintrosa, Lannafors, Latorp, Garphyttan, Skärmartorp och Nytorp.

– För dem som inte kan hämta information via datorn så kan man skaffa kartor och material på Tysslinge Naturcenter i Rånnesta eller på brandstationen i Vintrosa, tipsar Tobias.

Det finns även flera möjligheter att köpa fika eller enklare maträtter utmed rundan. Stationerna för Tysslingedagen håller öppet för besökare klockan 10-17.