Den nedre dansbanan i Degerfors Folkets park är totalförstörd efter en brand. I bakgrunden syns den stora teatersalongen. Foto: Peter Eriksson
Entrén till Folkparken i Degerfors. Foto: Peter Eriksson
Den nedre dansbanan i Degerfors Folkets park är totalförstörd efter en brand. I bakgrunden syns den stora teatersalongen. Foto: Peter Eriksson

Dansbanan i Folkparken i Degerfors gick upp i rök

Natten mellan den 4 och 5 maj brann den gamla dansbanan i Degerfors Folkets park ned till grunden. Branden misstänks vara anlagd.

Polisen har säkrat spår och tagit fingeravtryck samt genomfört många vittnesförhör. En anmälan om grov skadegörelse genom brand är upprättad.

Degerfors Folkets park och dess ordförande Harri Brunke är förtvivlad, arg och ledsen. Under måndagen den 6 maj ska föreningen ha ett extra styrelsemöte och försöka komma fram till hur de ska kunna genomföra alla danskvällar som är inbokade i sommar. Harri Brunke berättar för KT-Kuriren att det hela började redan på lördagseftermiddagen då Charleswood Street Freaks hyrt hela parken för en motorträff.

Två olika bränder

”De som hyrt parken var på väg hem och skulle bara åka ner och lämna tillbaka två stolar som de hade lånat. Då fick en av damerna syn på att det brann, så hon rusade upp till cafeterian och hämtade en brandsläckare och släckte branden”, berättar Harri Brunke för KT-Kuriren.

Men klockan tio på kvällen ringde Harris telefon och då brann det på nytt och den här gången med flera meter höga eldslågor. Det gick inte att rädda byggnaden. Räddningstjänsten kunde bara förhindra att branden spred sig till andra byggnader i parken.

Många degerforsbor har reagerat i sociala medier på det som hänt och flera skriver om särskilda minnen från just den här dansbanan. Under hela söndagen var det också tät trafik utanför det avspärrande området då många ville se förödelsen med egna ögon.

Relaterade artiklar:

Sommarens danser blir av trots branden i Folkparken (2024-05-15)