Entrén till Folkparken i Degerfors. Foto: Peter Eriksson
Den nedre dansbanan i Degerfors Folkets park är totalförstörd efter en brand. I bakgrunden syns den stora teatersalongen. Foto: Peter Eriksson
Den nedre dansbanan i Degerfors Folkets park är totalförstörd efter en brand. I bakgrunden syns den stora teatersalongen. Foto: Peter Eriksson

Sommarens danser blir av trots branden i Folkparken

Natten mellan den 4 och 5 maj brann den gamla dansbanan i Degerfors Folkets park ned till grunden. Sommarprogrammet kommer dock genomföras som planerat meddelar styrelsen.

Polisen har säkrat spår och tagit fingeravtryck samt genomfört många vittnesförhör. En anmälan om grov skadegörelse genom brand är upprättad.

Degerfors Folkets park och dess ordförande Harri Brunke är förtvivlad, arg och ledsen. Han berättar för KT-Kuriren att det hela började redan på lördagseftermiddagen då Charleswood Street Freaks hyrt hela parken för en motorträff.

Två olika bränder

”De som hyrt parken var på väg hem och skulle bara åka ner och lämna tillbaka två stolar som de hade lånat. Då fick en av damerna syn på att det brann, så hon rusade upp till cafeterian och hämtade en brandsläckare och släckte branden”, berättar Harri Brunke för KT-Kuriren.

Men klockan tio på kvällen ringde Harris telefon och då brann det på nytt och den här gången med flera meter höga eldslågor. Det gick inte att rädda byggnaden. Räddningstjänsten kunde bara förhindra att branden spred sig till andra byggnader i parken.

Trots det inträffade kommer sommarens program i parken att genomföras som planerat.

– Vi har diskuterat olika alternativ och beslutat att köra våra danser som vanligt, fast på den övre dansbanan. Golvet är så klart inte lika bra i dagsläget som på dansbanan som brann ner. Vi hoppas att ni har överseende med detta och att ni fortsätter komma på våra danser så att Trivseldanserna i Degerfors kommer att överleva, skriver styrelsen för Degerforsparken.

Relaterade artiklar:

Dansbanan i Folkparken i Degerfors gick upp i rök (2024-05-05)