Lindesbergs stjärnor är taggade på föreställning igen. Maja Lundin visar stolt upp diplomet från Odd Fellow. Foto: Ann-Louise Larsson
Maja Lundin visar stolt upp diplomet från Odd Fellow. Foto: Ann-Louise Larsson

Stjärnorna tillbaka och lovar nu stor show till våren

Lindesbergs stjärnor har träffats en gång i veckan och sjungit och showat tillsammans sedan 2010. Efter pandemin har det varit svårt att komma igång igen men nu har gänget fått 50 000 kronor av Odd Fellow och lovar stor show till våren.

Inför sitt 100-års jubileum har Odd-fellows lokalavdelningar i Lindesberg, Karlskoga, Arboga och Örebro delat ut 200 000 kronor i jubileumsgåvor. Lindesbergs lokalavdelning tilldelade sina 50 000 kronor till Lindesbergs stjärnor. Gruppen är en del i Kulturskolan Garnalias utbud och är ett samarbete mellan kulturskolan, särskolan och Kullgatans dagliga verksamhet.

Lindesbergs stjärnor har tidigare haft både publika föreställningar och upprätt för de andra på dagcentret och på äldreboenden. Nu är de taggade att stå på scenen igen och med pengar till hjälp kan det nu bli en ny publik företställning till våren.

– Kanske en turné också, utbrister Rikard Thunell, en av stjärnorna.

– Pengarna betyder jättemycket så klart. Det är första gången vi får pengar som en gåva som vi inte ansökt om och det känns kul att några har tänkt på oss och kommer ihåg oss, trots att vi inte synts så mycket sista åren, säger Stefan Jansson, en av lärarna på kulturskolan som övar med stjärnorna.

På repertoaren står låtar som Leende guldbruna ögon och Hej, Hej Monica. Förutom Lindesbergs stjärnor fick även I Kärlekens tecken, Karlskoga, Barnens dag i Arboga och Kvinnohuset i Örebro 50 000 kronor vardera från Odd Fellow.