Alexandra Lundin sålde virkade djur, en hobby hon hållit på med i fyra år.
Anna Stenberg provade fiskelyckan i lördagens fiskdamm. Foto: Ann-Louise Larsson
Kristin Asplund och Henrik Axelsson, Pålsboda Folkets hus- och park förening hoppas kunna köpa hjärtstartaren efter sommaren. Foto: Ann-Louise Larsson
Henrik Axelsson, ordförande Pålsboda Folkets hus- och parkförening. Foto: Ann-Louise Larsson

Insamlingen fortsätter i Pålsboda till en hjärtstartare

I julas inledde Pålsboda folkets hus- och parkförening en insamling för att kunna köpa in en hjärtstartare till verksamheten. I lördags hölls en loppis med fikaförsäljning och fiskdamm för att komma ytterligare ett steg på vägen.

Initiativet till insamlingen kommer från en medlem i föreningen som för några år sedan själv råkade ut för ett hjärtstopp just i Folkets hus i Pålsboda. Lyckligtvis gick allt bra den gången trots avsaknad av hjärtstartare och i samband med julmarknaden i julas drog Pålsboda Folkets Hus-förening i gång en insamling för att kunna köpa in en hjärtstartare som ska vara placerad i Folkets hus.

På lördagen var det dags för den andra insamlingsrundan när de arrangerade loppis med fikaförsäljning, fiskdamm och lotteri.

– Hittills har vi fått in runt 4 000 kronor och en hjärtstartare kostar runt 15 000 kronor, säger föreningens ordförande Henrik Axelsson.

Ett tiotal loppisförsäljare hade anslutit sig till lördagens arrangemang. De betalade 100 kronor för sin plats och för Alexandra Lundin kändes det viktigt att vara med och bidra till hjärtstartaren.

– Jag hoppas att så många som möjligt bidrar så att de kan köpa den, säger hon.

Alexandra virkar djur av olika slag. Hon började för fyra år sedan och håller på nästan varje dag.

– Det har gått bra idag, jag har sålt lite grann, säger Alexandra.

Förhoppningen är att efter sommaren kunna köpa eller hyra hjärtstartaren.

– Vi kommer att köra motorkaféer under sommaren som vi brukar och i samband med dessa kommer vi vid några tillfällen att arrangera loppis, spelningar och skivmässa. Där kommer pengarna att gå till hjärtstartaren, säger Henrik Axelsson.

Motorkaféet drar i gång helgen efter midsommar.