Wilhelm Sundman, Liberalerna. Foto: Pressbild

”Mitt fokus – stoppa Putins tyranni i Ukraina”

Namn: Willhelm Sundman Ålder 31 Parti: Liberalerna Yrke: Regionråd Kommun: Örebro Plats nr på valsedeln: 33

Vilken eller vilka frågor tänker du driva om du blir invald i EU parlamentet och varför?

– Om jag blir invald i Europaparlamentet kommer mitt främsta fokus vara att stoppa Putins tyranni i Ukraina. Att strypa rysk handel med Europa och ge både materiellt och ekonomiskt stöd till Ukrainas frihetskamp. Kärnan i det europeiska samarbetet är fred och frihet. Att visa blågul solidaritet och säkra fred på den europeiska kontinenten är för mig en självklarhet.

– Dessutom måste Sverige och Örebro län ges bättre verktyg för att hantera dagens utmaningar. Det innebär ett starkare europeiskt samarbete för att stävja en eskalerande brottslighet, mer internationell handel och insatser för att möta en akut klimatkris. EU är som bäst med en stark kärna där gränsöverskridande utmaningar hanteras med gemensam kraft. Ensam är inte stark, bara ensam.

Relaterade artiklar:

Fred är grunden för demokrati och frihet (2024-05-21)
Ekobonden Adam vill påverka EU (2024-05-05)