Bidragsfusk till max

Textstorlek:

Fullt frisk är en fars om bidragsfusk som Teater Hallsberg spelar på Hallsbergs hembygdsgård, Werners backe. Förvecklingarna är många och dråpliga då de olika rollfigurerna nyttjar dörrarna som öppnas och stängs under föreställningen.

Amatörteater-föreningen Teater i Hallsberg hade premiär i helgen på föreställningen Fullt frisk som är skriven av Niclas Angerborn. En sjuk fars om bidragsfusk. Olle Sjögren lurar till sig miljoner från försäkringskassan genom att låtsas vara rullstolsburen. Förvecklingarna är många och roliga.

Gänget består av sex skådespelare, en tekniker, en sufflör och regissör. Scenen är enkel med många dörrar. Här kan de gömma undan störningsmoment under tiden de spelar och man vet inte vad som kommer ut genom nästa dörr som öppnas.

Max Jansson spelar Olle Sjögren.

– Olle är en riktig skitstövel. Kanske den roligaste skitstövel jag spelat hittills, säger Max Jansson.

Teater blev en passion av misstag berättar Max. Han gick ett år på teaterlinje för att arbeta bort sin scenskräck och det lyckades. Det är tredje året Max är med som skådespelare.

– Det är väldigt mycket jobb bakom en färdig föreställning men det är så roligt, säger Max bestämt.

– Som teaterförening är vi unika då vi välkomnar människor som har någon funktionsvariation, säger Rod Cansby som är regissör och producent.

När de startade föreningen 2015 i december var det flera som ville pröva teater och några av dem hade en diagnos som exempelvis asperger eller annan diagnos i autismspektrat

– Det blev att vi tog det som vår grej i föreningen, säger Rod Cansby.

Biljetter går att köpa via teaterhallsberg.se