14 mil väg på 18 olika vägsträckor i Örebro län ska förbättras. Foto: Mostphotos

14 mil vägarbete i länet under sommaren

Trafikverket drar nu igång sommarens beläggningsarbeten. 14 mil väg på 18 olika vägsträckor i Örebro län ska förbättras.

18 slitna vägsträckor i Örebro län ska få ny beläggning i sommar. Gammal asfalt byts ut mot ny för att vägen blir ska bli trygg, komfortabel och säker att köra på. För vissa vägar har det länge funnits ett behov och flera vägar är särskilt viktiga för tunga transporter och pendlare.

– Det finns ett stort behov av underhåll på våra vägar. Den här vintern med stora temperaturskiftningar som dessutom växlat väldigt snabbt har ökat på behovet av våra insatser ute på vägarna, säger Kenneth Eriksson, projektledare på Trafikverket.

Trafikverket har svårt att i förväg tala om när vägarbetena ska utföras. Och uppger att det beror till exempel på vädret och att arbetena ibland måste prioriteras om på grund av oförutsedda händelser.

Under tiden arbetena pågår leds trafik förbi arbetsplatserna med hjälp av lots och/eller trafikljus.