Humorgruppen Gillet Foto: Gunnar Öquist
Andreas Palm och Axel Missirliu i Slapstick Foto: Gunnar Öquist
Sång och musik "Rastlös" från vänster: Andreas Palm, Anna Blomberg, Erik Lissel samt Adam Randle. Foto: Gunnar Öquist
Instagram Foto: Gunnar Öquist

Revy-SM nästa för Humorgruppen Gillet och Gôrskôj

Humorgruppen Gillet har gått direkt till final i Revy-SM med tre nummer. – Vi är skitglada och stolta, säger debutanterna Elisabeth Brånsgård som ihop med Adam Randle startade gruppen sommaren 2022.

– Det är roligt att blanda klassisk musik med modern text, och nästan alltid extra kul att det går fort också, säger Adam Randle.

Humorgruppen Gillet, debutanter i revy-SM har gått direkt till final med dans- och rytmnumret ”Instagram” idé och koreografi Elisabeth Brånsgård samt sketchen ”Slapstick AB” med bland annat Andreas Palm, Axel Missirliu, Robin Wohlin och Elisabeth Brånsgård samt sång och musiknumret ”Rastlös” skriven av Adam Randle.

– Vi är debutanter på revyscenen men inte i att stå på scen och få folk att skratta – det är det vi alla brinner för, säger Elisabeth Brånsgård.

– Det här ger oss blodad tand för nästa föreställning i november på Sparbanksbörsen.

Repetionerna på nästa revy med arbetsnamnet ”Deadline” startar om ungefär en vecka.

Vad betyder en eventuell utmärkelse i Revy-SM?

– Går det bra ger det ett erkännande i revysverige. Det är ett sätt för vår grupp att växa och få göra fler föreställningar. Och få uppmärksamhet för det vi gör! säger en glad Elisabeth.

Humorgruppen Gillet består av 18 kompisar i Örebrotrakten med spexbakgrund. Flera av dem har koppling till Lekebergs Revysällskap varför deras allra första revy ”Krisfest” spelades på Sparbanksbörsen våren 2023.

Karlskoga föreningen Gôrskôj går direkt till final med ett lokalt revynummer ”Snurrig korsning” av Per Jakobsson. Till semifinal kom även monologen ”Ulf Kristerssons Sverige” av Simon Tarrakkamäki.

Riksförbundet Lokalrevyer i Sveriges medlemsrevyer tävlar i fem olika tävlingsklasser, sketch, sång & musik, lokalt nummer, dans & rytm och monolog. 15 nummer har gått direkt till final och 46 har gått till semifinal.

Revy-SM går av stapeln 7-10 augusti i Sundsvall.