Guld! Och nu anländer värmen

Tung och trögstartad vår vädermässigt så här långt men misstro inte för till helgen lagom till länets Hem och trädgårdsmässa kommer värmen anlända. Nu bjuder ju inte enbart Örebrotravet upp till en mässdag på lördag, långt ifrån, det är ju uttagningslopp till Paralympiatravet. Ni kan träffa lokala paralympier på plats i Örebrotravets totohall där överskottet denna lördag går till Parasport Örebro. Snacka om ”en massa flugor på smällen”. Mässdag, paralympier, barnaktiviteter, sommartältet, tolv spännande travlopp och gratisbussar från länets olika hörn. Kort och gott så vet ni var ni ska vara på lördag då landets toppkuskar och hästar är på plats.

Tittar vi i backspegeln så har den gångna helgen inneburit på ett SM-guld i år igen i stadens idrottshus. De två gångna åren har ÖSK futsal bjudit på guldkonfetti och i lördags var det återigen dags för Örebro volley. Totalt det elfte SM-guldet för länets framgångsrika damlag som har varit i toppen länge och men missat det efterlängtade guldet det senaste årtiondet. Men i lördags lyfte taket mer eller mindre på arenastaden efter att laget säkrade sista poängen för säsongen och jublet visste inga gränser.

Fotbollen smyger igång mer och mer ju längre ner i seriesystemet vi kommer. Men ser vi till lagen som är i de högsta serierna så har de båda Örebrolagen en tung start. KIF Örebro med dubbla förluster på övertid lär ju kännas ända in i benmärgen. ÖSK fotbolls inledning är inte heller munter om man så klart inte ser till supportrarnas kraftsamling runt laget som går kräftgång i Superettan. Degerfors har ju omvänt plockat sina poäng och är på förhand tippade att vara på den övre halvan om man jämför med rivalen ÖSK. Apropå rivaler – den 16 maj drabbar de samman på Behrn arena, årets första heta derby mellan länets två bästa föreningar på herrsidan. Det får ni heller inte missa, då har jag tipsat om en höjdpunkt i april på lördag och nu även maj månads stora höjdpunkt med ett lokalt hett fotbollsderby.

Örebro hockey storstädar på kansliet när Stefan Bengtzén säger tack och hej men de blev mycket framgångsrika på juniorsidan denna vinter i skuggan av allt ståhej runt omkring föreningen. Guld, silver och en fjärdeplats för föreningens tre juniorlag är mäkta imponerande! Nu gäller det att ta hand om dessa ungdomar framöver och slussa in dem i seniorlaget på ett klokt sätt. Bengtzéns uppsägning gör nog att det kommer säljas en del säsongskort trots allt kommande säsong då många annars hade tvekat om man får tro diverse fansforum.

Vi avslutar med hästkrafter för att knyta ihop veckans krönika – årets andra Indycar-tävling får vara sist ut denna för denna gång. Marcus Ericsson gjorde ett kval på lördagen som gav förhoppningar inför söndagens race. Kvalet gav en startplats från femteruta och när målflaggan nåddes på söndagsnatten svensk tid var det en femteplats även i resultatlistan. En dag på jobbet för herr Ericsson med hans nya team och nu är säsongen igång på allvar.

Har du inte sett ”Svennis” hyllning från Göteborg i helgen så leta upp den i efterhand, du kommer bli berörd det lovar jag!

Ta hand om er tills vi hörs igen.