Anna G Ruuska tar emot besökarna i sin ateljé och konsthall i Mariedamm. Foto: Arkivbild/Björn Palmqvist

I helgen är det åter dags för Konstrundan

På 62 platser i södra länsdelen och ner till Motala kommer totalt drygt 90 konstnärer och konsthantverkare att visa upp sig under årets upplaga av Konstrundan.

Inte tu tal om att Konstrundan växer och lockar många konstnärer och konsthantverkare till deltagande. Lördagen och söndagen, 27-28 april, är det dags igen med öppna visningar på 62 platser.

Arrangörer är Norra Vätterns Bild och Formkonstnärer som i sitt medlemsregister har runt 140 medlemmar. En förening vars syfte är att skapa kontakt och samverkan för att stärka enskilda konstutövare.

Som ”grädden på moset” i föreningsverksamheten blir då genomförandet av det årliga, välbesökta och populära arrangemanget, Konstrundan. I programbladet och på kartan är det prickat för visningar runt om i stort sett hela norra Vättern.

Från Åsbro i norr, ner väster om Vättern till söder om Sannerud, Tived. På östra sidan från Norra Ässböle, Närkesberg, Mariedamm, Askersund, Zinkgruvan, Harge och söderut via Medevi och Nykyrka och fram till Motala. Bara för att nämna några.

Motala är lite av ett centrum söder om länsgränsen. Med visningar även österut till Fornåsa söder om sjön Boren. Intresserade har två dagar på sig att planera in sin utflykt och erbjudandet att beskåda en bred palett i konstens värld.

I programbladet finns även tips på närliggande matställen och logimöjligheter. Dessutom finns hos samtliga deltagande konstnärer chans att köpa lotter med priser i form av presentkort. Konstrundans öppettider är 10-17 båda dagarna.

Relaterade artiklar:

Lovisa skapar sina karaktärer från naturen (2024-04-26)