Perssons Magasin ett utflyktsmål

Textstorlek:

Vi är det andra certifierade turistmålet i länet efter Örebro slott och på Persson Magasin hittar man konsthantverk från drygt 40 lokala konsthantverkare.
För den konstintresserade finns konstutställningar i tre olika rum.
3 juni är det vernissage för den prisade fotografen Bengt Bjurström Karlskoga, som visar fotografier från Namibia, Anna Carlsson Borlänge, som visar målningar i akryl och akvarell och Ewa-Marie Kärrhammar Frövi, som visar målningar i akryl.
Vi har också loppis i två våningar. I markplanet möbelloppis och på fjärde våningen loppis med kläder och allt mellan himmel och jord.
Första juli återkommer vi med trädgårdsutställning, Löas svar på ”Open Art”. Här ställer etablerade konstnärer ut tillsammans med unga lovande.
Trädgården är stor, den kommer också att rymma en skattjakt för barnen: Lite läskig, men den som hittar skatten blir belönad. Premiär för skattjakten blir 28 juni.

Det är vår femte säsong och många besökare återkommer regelbundet och uttrycker sin tacksamhet att vi öppnat vår gård som turistmål.  Det kommer också många nya besökare från länet samt många turister, både svenska och utländska, eftersom vi finns alldeles vid riksväg 50.
Information om öppettider och utställningar finns på www.perssonsmagasin.se
Eva & Carl-Eric Persson