Anton Tannerstad och Catrin H Karlsson, två av dem som håller i arrangemanget. Foto: Björn Palmqvist

Motorungdomar får en egen fordonsutställning

Ungdomar och deras fordon är stort i Askersund och på söndag får de chansen att visa upp sina fyr- och tvåhjulingar på Solberga IP. Priser delas ut i fyra olika klasser och arrangören hoppas förstås att askersundarna är på tårna och tillbringar några eftermiddagstimmar på utställningsplatsen.

Ungas Fritid är huvudarrangören som nu slår ett slag för att anordna en trevlig träff för stadens motorburna ungdomar. Till sin hjälp kommer de att ha olika aktörer som hjälper till med att få allt att fungera på bästa sätt. En rad lokala sponsorer har sett till att prisbordet fylls.

– Vi hoppas på en folkfest dit alla är varmt välkomna att titta och rösta på utställningen av ungdomarnas fordon, hälsar Anton Tannerstad och Catrin H Karlsson som håller i trådarna.

Arrangemanget, med fri entré, startar klockan 13, prisutdelning blir det 15.30 och sen avslutas det hela klockan 16. Allt tilldrar sig uppe på Solberga IP:s grusplan, och insläpp för de som skall vara med på utställningen sker klockan 12. Besökarna erbjuds rösta på det fordon de tycker bäst om. En jury utser vinnarna i klasserna, bästa puts, snyggast fälgar samt kexigaste (sämsta) fordon.

– Utställningen omfattar alla fordon du får köra när du fyllt 15 år, alltså A-traktorer, Epor, mopedbilar och mopeder, förklarar Anton.

Men det finns mer att ta del av. Bland annat fotoutställningen ”Livet går i 30” med bilder tagna av fotografer från Askersunds Fotoklubb. IFK Askersund kommer att se till att ingen behöver gå hungrig under eftermiddagen och erbjuder viss form av servering.