Äppeltema i bygdegården

Textstorlek:

Det var äpplen på temat i Hammarby bygdegård när Länsteatern spelade upp sin föreställning ”Glasäpplen”. Äppelkaka och äppelmust vankades i pausen och mustig tyckte också publiken att föreställningen var.

– Kul att få se riktig teater ute på landsbygden såhär, var en av kommentarerna från publiken. Mitt i höstmörkret besökte Länsteatern bygdegården i Hammarby utanför Nora. Agneta Bertilson, tidigare producent på Länsteatern, jobbar med arrangörsutveckling för teater i glesbygd.

Det här är en satsning från Region Örebro län, som satsat pengar på teater på landsbygden.

– Vi spelar i bland anant också i Åmmeberg och projektet fortsätter med fler erbjudanden till arrangörer, på landsbygden runt om i länet, berättar hon.

Mikael Johansson och Kristina Haglund är styrelsemedlemmar och eldsjälar i Hammarby bygdegård.

– Vi brukar normalt sett ha teater 2 gånger om året, säger Kristina. Hon är också ordförande i Örebro läns bygdegårdsförbund och därmed väl insatt i Regionens glesbygdsprojekt och hur det fungerar.

– Nu blev det en extra föreställning denna höst. Det är kul att folk kommer när det erbjuds, säger hon och tittar på äppelkakan och musten från Lindesbergs musteri som går åt i rasande fart.

– Nu har vi två arrangemang kvar detta år. Höstföreställning från Nora teaterförening som heter ”Vattnet” den 27 oktober och lokalhistorikern Åke Mossberg kommer den 18 november mad anledning av Nora/Lindesbergs 375-årsjubileum.

– Häftigt att se teater så nära, var en av kommentarerna från publiken. Och skönt att slippa åka så långt för att kunna titta på teater.