Nya hyss med Flack i Brevens

Textstorlek:

Peter Flack & Co har laddat om efter förra säsongens revysuccé på bygden ”Varning för Hjalmar”.
– Vi hade hoppats på 25 föreställningar. Vi fick spela nästan 100.

Dags igen. Bilkaravaner och beställningsbussar kommer att ha Brevens Bruk som mål under många höst- och vinterkvällar. Revyn ”Nya hyss med Hjalmar & gänget” har nämligen premiär 29 september.

Det blir i sedvanlig ordning en Hjalmarrevy med full fart från första till sista scenen. Spex och sång om vart annat.

– Revyn är inte p.k., politisk korrekt, säger Peter Flack till Länsposten, när vi får en pratstund.

– Sedan har vi förstås sneglat lite på Emil i Lönneberga och hans hyss. Vi är ju alla utsatta för hyss nu av våra politiker. Vi kan inte skoja om någon statsminister – än. Men vänta bara, så snart hon eller han blir vald så…

Jodå, dekoren i årets uppsättning är just – en snickarbod. Här kommer det att täljas trägubbar.

Där får vi se Peter Flack, Marie Kühler, Amanda Flack, Peter Kjellström samt musikerna Stephan Berg (orkesterledare, David Berg, Felicia Almqvist, Christer Linder och Stephan Jansson.

Roligt, i sedvanlig ordning, är förstås bara förnamnet. Av förhandsvisningen att döma, som Länsposten sett, så behöver man verkligen inte gå skrattlös därifrån.

Peter Flack fyller 72 i dessa dagar. Vad är det som driver honom, frågar vi?

– Publiken. Den är drivfjädern. Om folk tycker det är kul, då fortsätter jag. Dessutom har vi kul på jobbet när vi spelar. Och, som grädde på moset, så har doktorn sagt att jag är förhållandevis frisk – så jag fortsätter ett tag till.

Däremot menar Peter Flack att man med åren inte behöver vara lika pretentiös längre.

– Man har så att säga inget att förlora. Det är bara att köra på, att vara roliga utan att vara plumpa. Och utan, som sagt, att vara p.k.

Beräknade 25 föreställningar i förra omgången blev nästan 100. Och en som varit med hela tiden sedan 2002 är Peter Kjellström. Han står på scenen igen, och behöver i vanlig ordning bara visa sin långa lekamen för att sketchen är räddad.

Hans liv numera består i revyspelande, filmdubbning, moderator, reklamfilmssnack, företagsgigg, speaker hos Svenska Kammarorkestern, och så vidare…

– Vi har otroligt roligt i vårt lilla revygäng. Vi skrattar och har kul på jobbet, kan man begära så mycket mer? Hoppas det smittar av sig på publiken.

– Att folk kommer hit, på bygden, för att se oss, ja det är bara att tacka och ta emot. Nu lovar vi att göra allt för att Hjalmars nya hyss ska roa väldigt många.