Magiskt när Martin Almgren sjöng i Vikers Kyrka

Textstorlek:

– Det är första gången jag gör en konsert i kyrkan! avslöjar han glatt redan när han kliver upp framför altaret i Vikers kyrka. Men ni ser så snälla ut så det går nog bra, fortsätter han. Och flera avslöjanden blev det under konsertens gång.

Idolvinnaren Martin Almgren från Lindesberg var lördagens stora begivenhet under Vikers kulturvecka som genomförts under den senaste veckan, med många lyckade arrangemang.

Inför en fullsatt kyrka klarade han av sin kyrkdebut galant och publiken var hörbart nöjd. Han fick till och med igång allsång under sista ordinarie låten, nämligen Melodifestivalslåten ”A bitter lullaby”.

Han inledde sin konsert med ett par sånger från sin ”husgud” George Harrison och rev sedan av både nya och gamla sånger varvat med berättelser ur livet. Till exempel avslöjade han att han efter Idol var så trött på musik att han till och med monterade bort radion ur bilen. Men väldigt snart pockade musiken på igen och han sedan dess har skrivit låtar tillsammans med Daniel Lemma och åkt, som många andra artister, till Nashville för att skriva låtar. En del var så nya att det var stor risk för felspel påstod han i sitt avslappnade och charmiga mellansnack. -Men så är det med livemusik, sa han och skrattade. Vill ni ha det perfekt får ni åka hem och lyssna på någon DJ.

Publiken fick höra både ”Cant hold me down” från Idol och ”Bricks”, låten han släppte direkt efter Idoläventyret. Några covers från Bob Dylan, en annan husgud, avrundade konserten tillsammans med extranumret som blev mest bejublat av alla, ”Fattig bonddräng”.

Utanför kyrkan mullrade åskan över byn och regnet smattrade mot taket. Inne i kyrkan både värmdes och svalkades publiken av Martins mjuka men samtidigt riviga röst. Och alla stortrivdes.

Titti Hansson