Premiär för konstrunda i Lekeberg

Mjölkboa är platsen i Mullhyttan där det ska visas konst. Utställare där är Måna N. Berger, Josefine Milton samt Carina Sandqvist.

Textstorlek:

Nu är det dags för Lekeberg att få sin egen konstrunda, och det saknas inte platser att besöka.
Det är gruppen, Konst i Lekeberg, med stöd av kommunen som bjuder in till vårens stora konstevenemang.

Tanken på en egen konstrunda i Lekeberg har funnits en tid och nu blir den verklighet under kommande helg, lördag och söndag klockan 10-17.

Hela 42 konstnärer och hantverkare ställer ut på 19 platser runt om i kommunen. För den som redan nu vill förbereda sig så finns karta och folder att hämta in på kommunens hemsida och givetvis även på varje besöksställe.

Alla utställare har inte möjlighet att visa upp sina alster i en egen lokal, men även det har ordantas för en del:

– Tångeråsa bygdeförening har generöst ställt lokal till förfogande i bygdegården till dem som saknar egen, meddelar Måna Nauenfeldt Berger, en av eldsjälarna i arrangörsgruppen.

Som sagt, bra att planera in rutten i tid för den spännande rundan.

Från Tryggeboda och Fallhyttan i väster till Kräcklinge i öster.

Lekhytten i norr och Hackvad i söder och andra utkanter som Lanna, Bagggetorp och Bäckatorp och med en litern koncentration kring centralorten Fjugesta.

Blir inte möjligt här att kunna ta med alla platser och utställare, men några aptitretare bjuder vi på:

I Vekhyttan kommer Milis Ivarsson att finnas med måleri och skulptur. Dessutom med inslag av äggoljetempra och lera av barn och med barn som gått kurs.

I Edsbergs bygdegård samsas fyra konstnärer. Lisbeth Hagsten visar måleri, Christina Dahlström ställer ut måleri och smycken, Barbro Almström presenterar textilier i olika tekniker och Birgitta Franzen sysslar bland annat med abstrakt måleri.

På Högans hembygdsgård finns Bo Alfredsson med trä och konstsmide, Håkan Krafth bruksföremål i konstsmide och Karl-Erik Kummu visar även han konstsmide.

Eva Z. Berg finns på Norrgatan 7 i Fjugesta och hon ställer ut prov på återbruk av textilier, papper, plast och skrot med mera.

En annan plats i centralorten är Bruksgatan 1 där Eva Gustafsson visar trädgårdskonst och återbruk, textil och keramik.

Tre utställare återfinns i Tångeråsa bygdegård. Ann-Christin Björk med måleri, Ann-Marie Angelmyr drömfångare samt Margareta Hansson som ställer ut akvarellmålningar.

Spännande blir det också i Dormens stationshus där läderkonstnären Benny Öhrman bland annat visar upp sina läder- och skinnarbeten.

En intressant helg att de fram emot om man tar sig en tur runt på Lekebergsvägarna.

Kollar man in kartan ser man även att det finns platser att inta diverse påfyllnad för att mätta magarna.