Barbro ”Lill-Babs” Svensson är död

TT

Textstorlek:

Lill-Babs har avlidit, 80 år gammal.Hon var en stark personlighet och en suverän underhållare och har spridit glädje till svenska folket i hela sitt vuxna liv, ända sedan tonåren, säger Lasse Berghagen till TT.

Artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson är död, skriver hennes döttrar Kristin Kaspersen och Malin Berghagen på Instagram. Dödsfallet bekräftas för TT av hennes bokningsagent Joffe Enbom.

Det är en tråkig dag, säger han.

Svensson blev 80 år och avled i sviterna av cancer på tisdagsförmiddagen.

Det var när Svensson kom in till sjukhus akut i början av mars med hjärtsvikt som det upptäcktes att hon var drabbad av cancer.

”Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma”, skriver döttrarna.

Lasse Berghagen, som var gift med Lill-Babs mellan 1965 och 1968 och är pappa till Malin Berghagen, besökte henne nyligen på sjukhuset.

Jag var upp till henne, men då sov hon. Men jag fick säga adjö.

Han säger att det starkaste minnet av Lill-Babs är hennes otroliga vilja att sprida glädje

Det är inte bara ett minne, det är hur många som helst, där hon gav totalt av sig själv för att glädja folk. Hon var en generös och varm personlighet. Hon var en stark personlighet och en suverän underhållare och har spridit glädje till svenska folket i hela sitt vuxna liv, ända sedan tonåren, säger han.

Lill-Babs fick sitt stora genombrott med låten ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?” 1959 och har ända sedan dess varit en av Sveriges mest folkkära artister. Hon tävlade i Melodifestivalen tre gånger och var en av deltagarna i TV4:s ”Så mycket bättre” 2010. Självbiografin ”Lill-Babs – Hon är jag” kom 1996.