Skapande män ställer ut

Textstorlek:

EDSBERG. Under allhelgonahelgen i november förra året arrangerade Edsbergs Bygdeförening en konst- och hantverksutställning avsedd enbart för kvinnor. Tanken var att lyfta fram den kvinnliga kreativitet som finns inom kommungränsen. Intresset var stort och 24 kvinnor visade upp vad de skapat.

Redan då utlovade bygdeföreningen att man skulle återkomma med ett liknande arrangemang, men då enbart för män. Nu är det dags. I helgen, lördag och söndag klockan 10-15, kommer ett 15-tal mäns alster att ställas ut i bygdegården.

– Vi skickade ut lite över 20 brev till män vi visste höll på med olika former av konst och hantverk, så svarsfrekvensen var ändå ganska bra, säger bygdeföreningens Marie Larsson.

Smide, fotokonst, måleri och träalster är en del av de tekniker som kommer att finnas med.

Samtidigt hoppas man att andra män tar sig till bygdegården för att titta och då upptäcka att det inte är så farligt att ställa ut, och på det viset kanske de kan finnas med nästa år. För fortsättning är det tänkt att bli:

– Det är vår målsättning att det här ska bli återkommande, och då näst i tur det kvinnliga skapandet senare, under årets allhelgonahelg, förklarar Marie.

I samband med helgens manliga utställning är det fri entré och serveringen är förstås öppen.