”Kontantlöst samhälle slår mot landsbygden

Björn Eriksson är utrustad med både cash och betalkort. Båda ska finnas menar han, och Kontantupproret. Foto: Rolf Johnsson
Textstorlek:

Björn Eriksson, mannen som ger Kontantupproret ett ansikte, är minst sagt laddad för vår rätt att få betala med kontanter.
– Ute i världen skrattar man åt oss, som håller på att slopa kontanterna.

Det jäser i både stad och bygd.
Insikten om att vi håller på att få ett kontantlöst samhälle rotar sig allt mer
Hembygdsföreningar, pensionärsorganisationer och andra stormar.
I spetsen för nätverket Kontantupproret hittar vi förre landshövdingen, Östergötland, tidigare rikspolischefen, styrelseproffset med mera Björn Eriksson.
Tidigare i dag  var han i Örebro, inbjuden av KD Seniorer,  och berättade om upproret.
– Det sprider sig allt mer. Folk känner sig orättvist behandlade.
– Och inte minst slår det här mot landsbygden och mot de äldre.
– Nu börjar även politikeran vakna allt mer och säga, ”Vad är det vi håller på och gör?”
Erikssons kritik går inte minst ut över de fyra storbankerna som han menar tjänar fina pengar på korthantering, något som de inte gör/gjorde på kontanthantering.
– I all välmening släppte staten över betalningssystemet till fyra storbanker. Det var fel. Sedan dess har systemet skruvats för att det ska bli lättare att använda kort, men svårare att betala kontant.
– Jag blir ständigt intervjuad av media från hela världen som säger ungefär ”Hur kan ni vara så korkade att ni håller på och överger kontanterna?”
Kontantupproret arbetar nu intensivt för att få fler politiker att vakna upp för faran med att ha ett kontantlöst samhälle.
Läs mer om det här i kommande papperstidning.