Lokalt företag har tecknat nytt avtal

Anette Rosén Müntzing är projektledare och formgivare. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

Företaget Bild och Kultur har tecknat ett nytt avtal med kommunen vilket innebär att produktionen av kommunens trycksaker utökas.
Samtidigt med igångsättandet av det jobbet avslutas arbetet att ge ut Kungahusets årsbok.

Sedan tidigare har Skyllbergsföretaget producerat tidningen ”Bo i Askersund” på uppdrag av kommunen.
Nu har ett nytt avtal undertecknats och i upphandlingen ingår tidningen Bo i Askersund med fyra nummer per år och en upplaga på 7 000 exemplar, kommunens turistbroschyr i tre språkversioner (40 000 ex), säsongsprogrammet för Sjöängen både höst och vår samt ramavtal för övrig trycksakstjänster.
–Det är jätteroligt att de valde oss i konkurrens med andra större företag. Vi är ett litet lokalt företag och det här är ett väldigt roligt arbete som ger en bred inblick i vad som händer i kommunen. Vi är mycket glada över att få fortsätta med tidningen och att vi dessutom fått förtroende att göra ytterligare uppdrag, säger företagets vd, Maria Gunnarsson.
Samtidigt avslutar nu företaget, i samband med utgivningen, det treåriga projektet med att ge ut Kungahusets årsbok, ”Det kungliga året”.
Den tredje årsboken signerad Bild och kultur har boksläpp den 8 november under stort pådrag på NK:s bokhandel i Stockholm.
– Det har varit en jätteutmaning att få göra den. Men vi är ett litet företag och arbetet med boken slukar mycket tid. Tid som jag nu som nytillträdd vd måste använda hemma i företaget och med de jobb vi upphandlat, konstaterar Maria.
– Jag kommer att sakna bokjobbet och kontakterna med hovets informationsavdelning som varit jätteutvecklande, tillägger Maria som nu alltså bland annat tar sig an kommunens trycksaker.