Ny sökinsats gav inga nya ledtrådar

Missing Peoples sökinsats i söndags skedde i Viaskogen.
Textstorlek:

Inte heller Missing Peoples 19:e sökinsats efter Patrik Linfeldt gav några fynd som kan sättas i samband med 22-åringens försvinnande.

– Men vi är envisa och betar av område efter område, säger Per Folkeson i Missing Peoples ledningsgrupp.

I söndag var det exakt på dagen fem månader sedan, den 22 maj, som Patrik Linfeldt steg av tåget i Hallsberg, och där slutar alla spår.

Förutom då att delar av hans bagage återfanns på en plats i tätorten.

Missing People har alltsedan dess använt sig av sina frivilligresurser för att söka av områden som bedömts kunna vara aktuella.

I söndags genomfördes den 19:e sökinsatsen med ett 15-tal deltagare.

Den här gången hade man valt skogsområdet norr om riksväg 52 i anslutning till motionsslingan i Viaskogen, alltså i södra delen av Kumla.

– Vi har inte gjort något fynd på länge, konstaterar Ulrica Öhman i Missing People.

Inte heller söndagens eftersökning gav något nytt som kan härröras till Patrik.

– Vi är envisa, men sannolikheten att Patrik skulle vara vid liv är ju i nuläget begränsad. Vi jobbar för de anhöriga, att de får ett svar på vad som hänt, och att kroppen hittas så de kan få göra ett avslut, förklarar Per Folkeson.

För MP är det inte längre ett akutläge de jobbar med och deras inatser nu görs när de kan få ihop en stab för att kalla till nya eftersökningar.

– Jag gissar att vi får till ytterligare en sökinsats i år. Eventuellt i november, förutsatt att det inte kommit någon snö innan dess, meddelar Folkeson.