Rötterdagarna har startat

Kyrkoherde Jan Wallgren invigningstalade.
Textstorlek:

TIVED. Vid middagstid på torsdagen invigdes årets släkt- och bygdeforskningsdagar, Rötter i Tiveden med en liten ceremoni i Vandrarnas kapell i Tivedstorp. Invigningstalare var kyrkoherden i Bodarne pastorat, Jan Wallgren.

Wallgren har själv finskt påbrå vilket givetvis passade extra bra med tanke på att Tivedstorp en gång byggdes upp av svedjefinnarna. Rötterdagarnas program fortsätter nu fram till och med lördag med utgångspunkt från Tivedstorp.  På söndag avslutas årets arrangemang med en heldag på Högsåsens hembygdsgård.I Tivedstorps gamla kaffestuga finns också datorer uppkopplade och släktforskare sitter beredda att hjälpa besökare med att söka sina rötter.
Övriga program dessa dagar består av byavandringar och föreläsningar. För mer information kan man gå in på www.rotteritiveden.se och klicka sig vidare in på Rötterdagarna 2017.