Sång och musik på caféet

För underhållningen stod Gunnar Staaf och Andreas Ludvigsson.

Textstorlek:

Musikkaféet i Mullhyttans kyrka har blivit en trevlig samlingsplats. Varannan torsdagseftermiddag bjuder församlingen på underhållning och fika.

Solen skiner från en klarblå himmel och det har äntligen blivit vår. Att många hade fått vårkänslor märktes på musikkaféet i Mullhyttans kyrka i torsdags. Ett allmänt samtalsämne kring kaffeborden var trädgården och dess arbete.

Många hade redan börjat och påta lite, bära bort kvistar och grenar och glädjas över de tidiga vårblommorna som krokus och blåsippor med flera tidigt blommande lökar som tittat upp.

Torsdagseftermiddagen är vikt för en stunds gemenskap i Mullhyttans kyrka. I torsdags var det kantor Gunnar Staaf som höll i underhållningen.

En överraskning hade utlovats och det var Andreas Ludvigsson som sjöng kända och omtyckta sånger där alla som ville fick vara med och sjunga.

Samlingen började inne i kyrkan där psalmen ”Det gungar så fint” fick inleda dagen. Som bibeltext läste Gunnar den 23 psalmen i psaltaren. Herren är min herde”.

Gunnar Staaf hälsade alla välkomna och berättade följande:

– Jag bor i Närkes Kil och förra söndagsmorgonen hade jag så mycket snö i trädgården att man kunde åka skidor där, men det kommer alltid en vår.

Lite tävling eller lek med siffror blev det med en siffernöt. Där gällde det att hitta siffror i de musikstycken som Gunnar spelade. Siffrorna gav ett datum och det gällde att komma på vad som hände den dagen. Siffrorna var 1-9-6-1-9-7-6. Visst var det då som kungen och drottningen gifte sig.

Andreas inledde sitt sångprogram med ”Flicka från Backafall” och fortsatte med ”Tess lördan” av Levi Rixon eller Jeremias i Tröstlösa som han är mest känd som.

Sedan blev det kärlek på hög nivå där några av Evert Taubes så omtyckta visor fanns med. Lite filmnostalgi blev det också innan Andreas Ludvigsson avslutade sitt sångprogram med jazz. Därefter var det dags att förflytta sig till fikarummet där gemenskapen fortsatte runt borden.

Musikkaféerna fortsätter under maj månad och idag torsdag den 26 april är platsen Kyrkans Hus i Fjugesta. Där kommer Gunnar Staaf att berätta om psalmer och deras tillkomst. Torsdag den 3 maj kommer Bosse Wicander till Mullhyttans kyrka.

Några kaféer kommer under våren att vara förlagda till Kyrkans Hus i Fjugesta. Vissa reparationer ska utföras i Mullhyttans kyrka och då är kyrkan stängd för all verksamhet.

Torsdagen den 21 juni, dagen före midsommarafton är en bussresa planerad för Mullhyttan och Fjugesta. Vart resan kommer att gå i år, är inte riktigt klart i skrivande stund.