Mäklarna delade i två läger

Mäklarna är delade i två läger

Textstorlek:

Sveriges mäklare är delade i två jämnstarka läger. Den ena parten tror på en uppgång när det gäller bostadspriserna, den andra på en nedgång. Det visar Fastighetsmäklarförbundets mäklarpanel för mars månad.

29 procent tror nu på en prisnedgång medan 30 procent tror på motsatt riktning – en ökning med fem procentenheter – jämfört med förra månaden. 41 procent tror samtidigt på stillastående priser.

”Det märks att Stockholmsmäklarna, som drabbats värst av turbulensen, nu pustar ut. Efter en tung höst med oroliga bostadskonsumenter har prisfallet hejdats och marknaden bottnat ur”, säger Carolina Stegman, vd för Fastighetsmäklarförbundet i ett pressmeddelande.

Turbulensen i mäklarbranschen har påvekrat även Örebro, där det under några år byggts fler bostäder än under de så kallade rekordåren. Det ger ett ökat utbud.