Dags för motionscykellopp i södra Närke

Textstorlek:
ÅSBRO. På lördag den 3 juni arrangeras Åsaflåset i Södra Närke. Ett motionscykellopp som kördes första gången år 2005 och sträckan är på 40 kilometer. och går på asfaltsvägar. Start och mål sker vid Estabobadet (Hemsjön Åsbro).
Utefter vägen finns kontroller med dryck och förtäring och alla cyklar i sin egen takt. Hur många deltagare det blir är lite svårt att veta. Vädrets makter spelar en stor roll. Här brukar ofta tre generationer synas cykla omkring.
– Vi har redan ett hundratal föranmälda, berättar Rose-Marie Korsgren som också kommer med en överraskning. Alla har nummerlappar och vid målgång så sker en dragning där vinsten är biljett till teater på Örebro Slott.
Åsaflåset är öppet för alla åldrar och i fjol var den yngsta deltagaren 10 år. Nu hoppas arrangörerna, Intresseföreningen i Åsbro, på bra cykelväder. Samling och uppvärmning klockan 9.30 och första start går klockan 10.