Manskören konserterar

Textstorlek:
ASKER. Inspirerade av Musikhjälpen 2016 ”Barn i krig har rätt att gå i skola” kommer KFUM:s manskör att erbjuda några platser i ett framförande, där den föreslagna insamlingen helt går till SAT 7. Ett ändamål som överensstämmer med ovan nämnda motto.
Den första konserten ges i Betel Asker söndag den 5 mars klockan 17. Där kommer även Lars-Göran Gustavsson, som arbetar på SAT 7, att medverka.
SAT 7 är en kristen TV-kanal som sänder över satellit, som inte kan störas eller stoppas. Det geografiska området sträcker sig över Nordafrika och Mellanöstern. Trots stor fattigdom har många en TV med parabol.
Sändningarna sker på tre språk, arabiska, farsi och turkiska. Miljontals barn kan idag inte gå i slola på grund av krig och oroligheter. Nyligen har SAT 7 startat en utbildningskanal ”SAT 7 Academy”, där barn kan få relevant undervisning genom sin TV. De flesta samfund i Sverige är samarbetspartners med SAT 7.