Ta med hunden på en rosa promenad

Martina Andersson och Hunden Baloo ska gå Rosa promenad på lördag.
Textstorlek:

Oktober kallas numera en rosa månad. Då samlas pengar in på olika sätt till bröstcancerforskningen. I Örebro ordnas exempelvis en rosa hundpromenad nu på lördag.

När planerna på en rosa promenad blev kända blev det snabbt intresse och anmälningarna strömmade in.
Nu på lördag den 8 oktober klockan 12.00 startar vandringen från Örebro slott.
Initiativtagare till promenaden är Ingela Andersson, Martina Andersson samt Anita Melitshenko. Tanken på att ordna en promenad för hundägare och andra som vill vara med och samla in pengar till bröstcancerforkningen, föddes hos Ingela och Martina Andersson, mor och dotter i fjol då de deltog på en liknande en rosa hundvandring i Västerås.
Varför vill ni ordna denna vandring?
–  Målet är att bidra med pengar till bröstcancerforskningen. Det är en hemsk sjukdom där alla känner någon som drabbats av cancer, säger Martina som hoppas på att många vill vara med och skänka pengar.
Hur tänkte ni?
– Vi tänkte att alla hundägare går ut på dagliga promenader med sin hund, varför inte ge sin hund motion och glädjen att få träffa andra samtidigt och samtidigt stödja forskningen mot cancer, säger Martina Andersson.
Ingela Andersson bor i Vingåker, men dottern Martina bor här i Örebro, så därför valdes att arrangera här, eftersom det bor mer folk i Örebro, än i Vingåker. Starten sker vid Örebro slott och promenaden går upp till Järntorget, fram till Stortorget och passerar nästan Behrns Arena, mot Oskarsparken och vänder åter till utgångsplatsen vid slottet.
Vandringen kommer att gå i långsamt tempo, så alla kan vara med, men även troppa efter vägen av om så önskas. De som deltar uppmanas att ha något rosa på sig och sin hund. Arrangörerna lovar överraskningar utefter vägen.
Martina Andersson ska gå med sin hund Baloo, en Golden Retriever, som tydligt visar att han ska vara med på lördag. Han har fått på sig en rosa tröja, precis som matte.
För att stödja bröstcancerforskningen uppmanas deltagarna att skänka ett bidrag. Startavgiften på 50 kronor, eller mer går oavkortat till cancerforskningen.
Kommer det att bli tradition?
– Vi testar i år och ser om det finns fortsatt intresse, säger Martina Andersson.