Ny ägare öppnar O´Learys

Pia Hiukka är nya ägaren som om en vecka öppnar O´Learys igen. Foto: Björn Palmqvist
Textstorlek:

ASKERSUND Om drygt en vecka slår O´Learys upp portarna igen efter den tidigare konkursen. Pia Hiukka tar över som ägare och franchisetagare.

Det är nu klart vem som ska driva O´Learys vidare efter sommarens stängning på grund av konkursen. Redan om drygt en vecka, fredagen den 26 augusti, startar Pia Hiukka upp verksamheten på nytt. Pia var tidigare anställd i företaget, och är ett känt ansikte för besökarna.

– Jag brinner för det här, och trivdes väldigt bra med jobbet och alla gästerna, säger hon.

Egentligen var det inget svårt beslut, men hon erkänner att hon fick sova på saken flera nätter innan hon gav det slutgiltiga beskedet att ta över.

– Jag har hela tiden haft en stark tro på att det här ska gå att driva i Askersund.

Gästerna kommer att känna igen sig eftersom hon inledningsvis kommer att köra i princip efter samma koncept som tidigare. Bowlingen är en av grundstommarna i verksamheten, med ligor och andra tävlingar som startar några dagar efter öppnandet.

– Vi har nästan fullt startfält, men det finns några platser för lag kvar om det är någon som är intresserad att hänga på, konstaterar hon.

Pia berättar att det finns olika planer inför framtiden, men inget hon vill avslöja nu.

– Vii öppnar och startar upp som förut så askersundarna har någonstans att ”hänga”. En del av personalen från tidigare finns också kvar, förklarar Pia Hiukka.