Restaurerad kyrka öppnar portarna

Svennevads kyrkaAltaruppsatsen i Svennevads kyrka inramar en altartavla av den berömde konstnären och småbrukaren Pehr Hörberg. Foto: Inger Persson
Textstorlek:

Med varsam hand, stor respekt, försiktighet och stort kunnande har man restaurerat Svennevads kyrkas inre. Vissa förbättringar har också gjorts utvändigt. Nu på söndag kommer kyrkan att öppnas igen och åter bli en plats för församlingsbornas gudstjänstliv.

För lite drygt ett år sedan var det en mörk och sliten kyrka som mötte kyrkobesökarna, men genom en större inre restaurering har Svennevads kyrka blivit ljus och vacker och välkomnande igen.

Nu på söndag, på Tacksägelsedagen klockan 11.00, blir det en festhögmässa för hela pastoratet då kyrkan återöppnas. Medverkar gör  domprost Johan Dalman, Strängnäs stift, församlingens präster, musiker och tre körer under kantor Per-Erik Wiktorps ledning.

För bara några dagar sedan var Svennevads kyrka fortfarande en byggarbetsplats. Där höll då yrkeskunniga personer på med det sista arbetet som skulle göras innan kyrkan var helt klar.

Mycket har hänt under det dryga år som kyrkan har varit stängd. Här har Börje Lindström, konsult på företaget Arkitektur & Byggnadsvård AB, samt entreprenörer, projektledare, antikvarier och  kontaktpersoner, inalles 21 personer, sett till att kyrkan blivit vackert restaurerad.

 

Läs hela artikeln i papperstidningen

Gå till Prenumerera