Örebros första barnbutik med second hand-kläder

Therese Eriksson och Kajsa Fredriksson - Lilla duPå norr i Örebro har Therese Eriksson och Kajsa Fredriksson öppnat en second hand-butik med barnkläder. Foto: Inger Persson
Textstorlek:

Många föräldrar har saknat en butik där de kunde köpa begagnade barnkläder eller lämna in urvuxna kläder. Nu finns det en. Örebros första second hand-butik med barnkläder har öppnat på norr i Örebro.

Alldeles i början av året öppnade Lilla du, en second hand-butik med barnkläder av olika slag. Det är systrarna Kajsa Fredriksson och Therese Eriksson som har öppnat en butik i villan där Therese och hennes familj bor. Båda har småbarn och Therese som flyttade hit från Stockholm för knappt ett år sedan har saknat en sådan butik. I Stockholm fanns det, däremot.

Kajsa hade också saknat något ställe där hon kunde lämna in barnens urvuxna kläder.

– När det inte fanns någon second hand-butik för barn, så tänkte vi att då får vi väl öppna en, berättar Therese och Kajsa nickar instämmande.

Nu var det sådan tur att Thereses hus på Lindrothsgatan 23 i Örebro var så stort att de kunde inreda ett rum till butik. Snabbt fylldes butiken med barnkläder i storlekar upp till 170, men det finns också stövlar, skor, sandaler, lite leksaker, barnböcker och spel, ja, även lite mammakläder.

Kläder som säljer bäst är till barn i dagis- och förskoleåldern. Babykläderna är nästan som i nyskick, de växer ju snabbt ur dem.

 

Läs hela artikeln i papperstidningen

Gå till Prenumerera