Den 25-28 januari är det dags för hindersmässa i Örebro men någon maskinvisning blir det inte. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson
Foto: Arkiv: Cathrine Gustavsson

Hon hoppas på besöksrekord för Hindersmässan

Intresset från försäljarna för att delta på årets hindersmässa är rekordstort och väntelistan lång. – Utifrån försäljarintresset och att det inte varit marknad på tre år förväntar vi oss besöksrekord, säger Ajdina Ranica som arrangerar Hindersmässan.

Trots att många av de marknadsknallar som brukar stå på Hindersmässan har lagt av under pandemiåren ser Örebro kommun ingen minskning av antalet försäljare – tvärtom, fler än 250 försäljare har ansökt om en plats på marknaden.

– Vi har otroligt många sökande i år och framförallt är det många nya. Vi har fått säga nej till en hel del och har en lång väntelista. Vi håller på att fördela de sista platserna just nu, jag skulle tro att vi landar på runt 170 olika försäljare, säger Ajdina Ranica, som arrangerar Hindersmässan.

Försäljarna väljs ut utifrån vad de har att sälja, tanken är att det ska finnas ett så stort utbud som möjligt av olika produkter och något för alla.

– Vi kommer att se en hel del nytt som inte funnits på Hindersmässan tidigare, kombucha är ett exempel, säger Ajdina Ranica.

Hon hoppas på nytt besöksrekord på uppemot 100 000 besökare. Tidigare har Hindersmässan lockat runt 80 000 besökare under de fyra marknadsdagarna.

Någon maskinvisning blir det dock inte under Hindersmässan i år. Förra året enades traktens maskinhandlare om att ersätta Hindersmässan med en vårvisning och så blir det även i år.

– Vi kommer att gå ut med en samlad inbjudan när det närmar sig, säger Aximas vd Tomas Nilsson.