PA:S Lantmaskinservice i Kumla. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson
Kristina Blanksvärd och Aira Andersson är trogna besökare hos maskinfirmorna under Hindersmässan. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson
Böndernas julafton. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson
Holger Gustavsson, 5 år, Köping, meddelade att han ska bli bonde. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson

Ingen Hindersmässa hos maskinföretagen

I dag har alla maskinföretagen i länet gemensamt beslutat att inte arrangera någon Hindersmässa i januari 2021. – Det är lite vemodigt men bara att gilla läget. Vi vill inte bidra till någon smittspridning, säger Tomas Nilsson på AgriPro.

I går kom beskedet från Örebro kommun om att ställa in marknaden under Hindersmässan 2021.

Nu går alla maskinföretag och traktorfirmor i samma spår. Vid ett möte i dag, fredag, tog de ett gemensamt och helt enigt beslut om att inte arrangera några öppna hus eller liknande, som de traditionellt gjort tidigare under Hindersmässan.

– Det var full konsensus. Vi vill inte riskera folks liv och hälsa på något sätt. Nu måste alla ta sitt ansvar, säger Tomas Nilsson.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.