Viola Luthman-Lood tänker öppna Ateljé Mjölkoboa i vår. Foto: Peter Eriksson
Viola inne i själva "bokboa"- Foto: Peter Eriksson
Viola Luthman-Lood, Bengt Luthman-Lood och Alf Berger. Foto: Peter Eriksson
Viola Luthman-Lood öppnar Ateljé Mjölkboa våren 2024. Foto: Peter Eriksson
Viola Luthman-Lood öppnar Ateljé Mjölkboa våren 2024. Foto: Peter Eriksson

Återöppnar Ateljé Mjölkboa och ser fram emot roliga möten

Viola Luthman-Lood ska se till att Mullhyttans kreativa mötesplats fortsätter att vara öppen för viktiga samtal.

Måna N Berger hade Atelje Mjölkboa, en före detta mjölkbutik, som sitt kreativa projekt. Innan hon gick bort i höstas sade hennes nära vän Viola Luthman-Lood att hon ville driva mötesplatsen vidare. Detta uppskattades av Måna. En ”smygöppning” ägde också rum under Mullhyttans julmarknad den 10 december.

– När Måna sa i somras att hon skulle lägga ner så klämde det till i hjärteroten på mig. Hon var en väldigt positiv och otroligt fin kompis som kunde säga sitt hjärtas mening, förklarar Viola.

Nu har Viola tänkt köpa det lilla huset mitt i Mullhyttan som Måna hyrde i 20-talet år för att driva bokbod, målarateljé, skrivarlya och möta vänner och andra nyfikna.

– Nu ska jag ha min skrivarlya i ett av rummen och sedan vill jag fortsätta sälja nya och begagnade böcker. Öppet blir det på lördagar och tisdagar.

Viola har tankar om bokcirklar och träffar med bland annat måleri, broderi, stickning och virkning. Under de 15 år hon deltog i kretsen runt Måna upplevde hon mycket glädje.

– Vi fick så många härliga skratt i den här lokalen. Ja tänk om väggarna kunde tala!

Någon gång under mars eller april tror Viola att hon kan öppna igen. Sonen som har en elfirma tänker dra om en del ledningar och ska också använda källarvåningen till sitt företag.