Eva Jansdotter är en av krafterna bakom konstrundan i Lekeberg. Foto: Arkivbild

Nu kan konstrundan äntligen genomföras igen

Sedan 2019 har en liten grupp av ideella konstnärer planerat för en ny konstrunda i Lekebergs kommun. Nu kan den äntligen genomföras för andra gången.

– Vi har anordnat en runda tidigare. Den blev välbesökt, detta blir vår andra, säger Eva Jansdotter, Gruppen för konst i Lekeberg som arrangerar årets konstrunda den 23-24 april.

Konstrundan börjar i Lanna och följer sedan väg 204 mot Bäckatorp, Mullhyttan och under vägen gör den av stickare mot bland annat Hackvad, Tångeråsa och Tryggeboda.

Totalt medverkar 36 olika konstnärer på 19 platser. Konstnärerna som medverkar är verksamma inom en rad olika genrer. Bland annat kommer besökarna kunna se bildhuggeri i trä, foto, keramik, konstsmide, läder, måleri, smycken och trädgårdskonst.

På vissa av stoppen finns fikaservering. Förutom konstnärer deltar även ett par författare. I Ateljé Mjölkboa finns Anders Wallén som är aktuell med Kaninuppfödaren som Länsposten tidigare skrivit om. Tomas Molin presenterar sin senaste bok Bland tomtar och troll i ödehusen.

Konstrundan är öppen kl. 10-16 båda dagarna. Konstrundan arrangeras med stöd från Lekebergs kommun. En karta med medverkande utställare finns att ladda ner på kommunens hemsida.