Sommarens uppsättning av Rigoletto på Opera på Skäret såg av över 8 300 besökare. Foto: Andreas Hylthén

Nu laddar de om efter en välbesökt säsong på skäret

Över 8 300 besökare såg sommarens uppsättning av Rigoletto hos Opera på Skäret. Redan nu är operans konstnärlige ledare Alexander Niklasson igång med planeringen inför 2024.

– Vi har haft en helt fantastisk säsong med otroliga sångare. Över 8 300 besökare såg föreställningarna och utöver det har vi haft välbesökta operapubar, summerar Alexander Niklasson.

Restaurangsamarbetet med John Scotts från Kopparberg har lyft operan ytterligare menar Alexander Niklasson och hoppas på vidare samarbete under 2024.

Nyligen gick Opera på Skäret ut med nästa sommars produktion som kommer att bli Vincenzo Bellinis Norma.

– En väldigt hjärtgripande historia med fantastisk musik som går helt i linje med det som vi brukar spela på Skäret. Min ambition är att hitta en regissör som vill göra en verktrogen uppsättning, säger Alexander Niklasson.

Regissör ska vara klart inom kort. Dirigent är redan klart, det blir tyske Michael Balke som medverkat i både Den flygande holländaren och Don Carlo på Skäret. I november hålls audition för sångare, förra året anmälde sig över 650 sångare från hela världen, av dessa valdes 200 ut till liveaudition.

– Det var rekordstort intresse förra året, kanske är det svårslaget men vi väntar oss ett stort intresse även i år, säger Alexander Niklasson.

Som alltid sker premiären sista helgen i juli och därefter spelas tolv föreställningar. Det är första gången en föreställning av Bellini spelas på Skäret.