”Jordbruket i hela Europa går på knäna”

Nyheter Namn: Lukas Forsberg Bernevång Ålder: 25 år Parti: Kristdemokraterna Yrke: Jurist Kommun: Örebro kommun Plats nr på valsedeln: 31

EU-valet sparkade igång i Nora

Nyheter I helgen startade upptakten till EU-valet den 9 juni. På lördagen var Emma Wiesner, EU-parlamentariker för Centerpartiet, på hotell Norra Vättern i Askersund. Och på…

Biblioteket är närmare en filmserie

Nyheter Biblioteket i Degerfors har tecknat ett avtal med ett produktionsbolag om att utveckla ett koncept till tv-serie.

Informerar om kyrkorenovering

Nyheter Den 27 februari bjuder Näsby Fellingsbro församlingar in till ett informationsmöte i St Olofsgården i Fellingsbro för att berätta om

Grattis! Ni får en signerad almanacka av Jan-Peter Lahall

Reportage Många av Länspostens läsare har mailat och hoppats på almanackan " Sverige i det nordiska ljuset" av fotograf Jan-Peter Lahall.

Det händer i och kring vår bygd!

Evenemang Rambergs handel firar ett år på lördag. I veckans kalendarie listar vi ett urval av evenemang som sker runt om i länet.

Lokal entreprenör ökar servicen i byn

Nyheter Familjen Töndel, som driver PJ:s inredning och kafé i Ölmbrotorp, förbereder för att öppna en obemannad livsmedelsbutik i byn i samarbete med 24food.

Nytt beslut: 12 vargar får skjutas i länet

Nyheter Länsstyrelsen har beslutat om licensjakt på 12 vargar i länet. Reviren som man får jaga i i år ligger i Villingsberg och Tångeråsa.

BB i Karlskoga ska öppna senast 2026

Nyheter Nu finns ett beslut på att förlossningen i Karlskoga ska öppna senast i december 2026. Hälso- och sjukvårdsnämnden ska se till att beslutet verkställs.