Josefine Krantz, Socialdemokraterna Foto: Ulla-Carin Ekblom

”Respektera den svenska modellen”

Namn: Josefine Krantz Ålder: 34 år Parti: Socialdemokraterna Yrke: Målare Kommun: Kumla Plats nr på valsedeln: 11

Vilken eller vilka frågor tänker du driva om du blir invald i EU parlamentet och varför?

– Vi lever i en osäker omvärld. I tider som dessa krävs det att vi som är politiskt engagerade tar ansvar och står upp för sammanhållning. EU-politiken upplevs ofta som diffus, men beslut som tas inom EU påverkar oss alla. Oavsett om det handlar om detaljstyrning i jordbruksfrågor, eller förändrade regelverk gällande EPA-traktorer så påverkas vi i vardagen av beslut fattade inom EU.

– Jag vill vara en svensk röst i EU-parlamentet och stå upp för sunda svenska värderingar. Jag har tre huvudfrågor jag vill fokusera på i EU: Vi behöver ett EU som respekterar den svenska modellen. EU ska trygga rätten till säker abort, följa Sveriges exempel på sexköpslag och skapa förutsättningarna för att fler kvinnor ska ha ett eget arbete med egen inkomst. EU:s medlemsländer ska ta gemensamt ansvar för klimatkrisen.

Relaterade artiklar:

Fred är grunden för demokrati och frihet (2024-05-21)