Lukas Forsberg Bernevång, Kristdemokraterna Foto: Privat

”Jordbruket i hela Europa går på knäna”

Namn: Lukas Forsberg Bernevång Ålder: 25 år Parti: Kristdemokraterna Yrke: Jurist Kommun: Örebro kommun Plats nr på valsedeln: 31

Vilken eller vilka frågor tänker du driva om du blir invald i EU parlamentet och varför?

– Jag tänker driva de stora framtidsfrågorna: Värderingarna, miljön och jordbruket. För vi ser idag hur auktoritära regimer pressar Europa med målet att omintetgöra fundamentet för vårt samhälle; våra judisk-kristna värderingar – de värderingar som talar om demokrati och allas lika värde.

– Vi ser även hur klimatet förändras och hur det hotar framtida generationers möjligheter att leva ett gott liv. Vi ser också hur jordbruket i hela Europa går på knäna under allt hårdare konkurrens och verklighetsfrånvända regleringar. Här krävs det en tydlig röst för att råda bot på dessa problem; en värderingsdriven röst som vill se lösningar som håller idag, imorgon och i framtiden. Jag tänker vara den rösten i Europaparlamentet.

Relaterade artiklar:

Fred är grunden för demokrati och frihet (2024-05-21)