Elin Nilsson, Liberalerna Foto: Privat

”EU ska leda världens omställning”

Namn: Elin Nilsson Ålder: 41 år Parti: Liberalerna Yrke: Riksdagsledamot Kommun: Lekeberg, Örebro län Plats: 21

Vilken eller vilka frågor tänker du driva om du blir invald i EU parlamentet och varför?

– De två viktigaste frågorna att driva i EU just nu är att säkra stödet till Ukraina och att EU går i bräschen för klimatomställningen.

– Vårt stöd till Ukraina är helt avgörande för att säkra freden i Europa. Vi måste fortsätta stötta Ukrainas frihetskamp till dess att den sista ryska soldaten lämnat ukrainsk mark. Sanktionerna mot Ryssland måste skärpas och inget EU-land ska ensamt kunna stoppa stödet till Ukraina. Ukraina utkämpar hela Europas krig.

– Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar och det är bara genom samarbete vi kan möta dessa. EU ska leda världens omställning till ett mer hållbart samhälle och vi ska göra det samtidigt som vi skapar tillväxt och nya gröna jobb. Det behöver bli dyrare att släppa ut och det behövs mer sol-, vind-, vatten- och kärnkraft.

Relaterade artiklar:

Fred är grunden för demokrati och frihet (2024-05-21)