Ronnie Erhard, Moderaterna Foto: Privat

”Det civila försvaret måste förbättras”

Namn: Ronnie Erhard Ålder: 32 år Parti: Moderaterna Yrke: Kommunalråd Kommun: Karlskoga Plats på valsedeln: 13

Vilken eller vilka frågor tänker du driva om du blir invald i EU parlamentet och varför?

– Stärk EU:s inre och yttre gränser, allt från militärt försvar till hantering av migration. Vi måste bygga upp ett robustare totalförsvar. Det civila försvaret måste förbättras inom hela unionen innan krisen inträffar, inte efter. Det är idag för enkelt att resa genom gränspassager med stöldgods, men också narkotika. Europa måste också steppa upp AI utvecklingen och gemensamt blicka framåt.

– Mer planerbar fossilfri energi! Fit for 55 innebär 55 procents koldioxidsänkning till 2030, och sedan helt neutral union till 2050. För att detta ska vara möjligt måste unionen snabbt öka takten av utbyggnation av elnät men också produktion. Genom småskalig kärnkraft som kan serieproduceras så kommer pris och produktionstid att drastiskt minska.

Relaterade artiklar:

Fred är grunden för demokrati och frihet (2024-05-21)