Tove Olsson är ny näringslivs- och utvecklingschef i Lekebergs kommun. Foto: Peter Eriksson
Tove Olsson, näringslivs- och utvecklingschef i Lekebergs kommun. Foto: Peter Eriksson

Småskalighet och närhet lockade chef till Lekeberg

Tove Olsson heter Lekeberg kommuns nya näringslivs- och utvecklingschef. Hon vill ta kommunen uppåt i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimat.

Lekebergs kommun är på plats 144 i landet. Tappet sedan förra året var hela 69 placeringar, mest i hela Örebro län.

– Jag har en arbetsgrupp omkring mig och vi ska göra rätt åtgärder men vilka det är har jag ännu inte hunnit bilda mig en uppfattning om. När problemet är definierat ska vi sätta en handlingsplan. Det kommer bli en företagarträff i november som bara ska handla om näringsliv och utveckling.

Ett brokigt förflutet

Tove Olsson började i Lekeberg den 2 oktober och är 63 år och bor i Storfors. Senast har hon varit verksamhetschef för biogas i Örebro kommun. Innan dess har Tove bland annat jobbat för Kemab i Karlskoga, Astra Zeneca och Ragn-Sells men även för Econova i Norrköping som sysslar med jordtillverkning.

– Jag har också varit hållbarhets- och utvecklingschef i Hylte kommun.

Varför sökte du dig till Lekeberg?

– När möjligheten att jobba här dök upp då måste jag ta chansen. En mindre kommun med närhet till företagare och till politiken lockar mig med småskalighet och gröna näringar så det ska bli jättespännande! Nu vill jag ha massor av input från företagarna så att vi kan ha en ömsesidig dialog där vi kan stötta och utveckla varandra. Det ska finnas en bra balans mellan företagare och kommunen som både möjliggörare och myndighetsutövare.

Relaterade artiklar:

Affärsplaner som ofta går i lås (2023-10-23)