Den 12-13 augusti är det åter dags för Larsmäss i Järnboås. Martin Almgren står för underhållningen på lördagen. Foto: Arkivbild/Pressbild.
Martin Almgren gästar årets Larsmäss på lördagen. Foto: Pressbild
Billy Opel står på scenen på söndagen. Foto: Pressbild
Järnboås bygdegårdsförening hade satt ihop en bildutställning om Larsmäss historia vid förra årets 40-års jubileum Foto: Ann-Louise Larsson

Larsmäss nystartar med nybildad marknadskommitté

Till helgen stundar den 41:a Larsmäss-marknaden i Järnboås och i år är det med nya krafter vid rodret. – Vi är en ny marknadskommitté som vill prova en del nya idéer och locka en yngre målgrupp, säger utställaransvarige Lovisa Larsson.

Ett sextiotal utställare är bokade till årets hantverksmarknad, Larsmäss i Järnboås. Många är återkommande, men flera nya har tillkommit och framförallt har den nytillträdda marknadskommittén jobbat för att locka en yngre målgrupp, både av utställare och besökare.

– Hantverk är populärt i alla åldrar, både att hålla på med och att köpa. Vi hoppas att vi kan locka både gamla och unga, säger Lovisa Larsson.

Lördagen inleds med traktorparad klockan 10.30. Trollkarlen Leo Kim går runt och mingel-trollar mellan kl 11-14. Dessutom kommer brandbilar, Nora Moppers, bågskytte, lotteri, biodlare, melodikryss och mycket annat.

Förutom hantverksförsäljning blir det även underhållning. På lördagen gästas marknaden av Idol-vinnaren Martin Almgren från Lindesberg, på söndagen intar Billy Opel scenen. På söndagen har dessutom alla musikintresserade möjlighet att prova på att själva stå på scenen under ”open-mic-hour”. Föranmälan krävs.

En nyhet för året är föreläsningar. Det två bli två föredrag, båda äger rum på lördagen. Det ena handlar om Slotterbergets gruvfält, det andra om naturens spa som Emma Kronborg, Rackarungens, kommer att hålla i. Emma har under många år sålt sina hudvårdsprodukter på marknaden och gör så även i år.

– Vi hoppas på bra väder, många besökare och en trevlig Larsmäss-helg som vanligt, säger Lovisa Larsson.