Eldningsförbudet i Örebro län sedan den 6 juni hävs imorgon den 4 juli klockan 8 meddelar Länsstyrelsen i Örebro. Foto: Mostphotos

Eldningsförbudet hävs i hela Örebro län

De senaste dagarnas regn och svalare väder har minskat risken för bränder i skog och mark i hela Örebro län. Länsstyrelsen har nu, i samråd med länets räddningstjänster, beslutat att från och med tisdag den 4 juli klockan 8 häva eldningsförbudet i länets samtliga kommuner skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

” Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster idag beslutat om att häva eldningsförbudet för hela Örebro län. Att eldningsförbudet upphävs beror på att Örebro län den senaste tiden har fått svalare temperaturer, regn och att brandrisken gått ner markant. Eldningsförbudet hävs från med tisdag den 4 juli klockan 8” säger Marcus Sjöholm, biträdande beredskapsdirektör, Länsstyrelsen.

Sedan den 6 juni har det varit eldningsförbud i Örebro län. Länsstyrelsen tillsammans med räddningstjänsterna uppmanar fortsatt till försiktighet vid grillning eller eldning utomhus, då det fortsatt är torrt nere i markerna.