Medlemmar i Dullheads från vänster: Nils Karlsson, Otto Lundeklint, på axlarna Rasmus Gustafsson, Milio Efremov och Joel Johansson. Foto: Dullheads
Sångaren Milio Efremov är från Åsbro. Foto: Dullheads

”Helt sjukt” säger punkbandet Dullheads om spelningen på Lerbäcksmarken

8000 till 10000 besökare kan det vara på Lerbäcksmarken där punkbandet Dullheads ska spela i år. – Vi har pratat om det, det blir vår största show. Vi tycker att 80-90 personer är stort, säger gitarristen Nils Karlsson, 20 år, från Askersund.

Punkbandet Dullheads bildades i september 2022 och består av sångaren Milio Efremov, trummisen Otto Lundeklint, gitarrist Rasmus Gustafsson, basist Joel Johansson och gitarristen Nils Karlsson. De är från Örebro och Askersund. Nils jobbar som fräsoperatör i Laxå och de andra går på gymnasiet.

Punkscenen i Örebro

– Vi är väldigt färska men vi har redan haft fem-sex livespelningar, säger Nils och berättar att den första var i Västerås med Studiefrämjandets Livekarusellen, en rikstäckande musikturné för oetablerade artister där de får spela live och kan utvecklas som musiker.

Att det blev punk förklarar Nils med att punkscenen är stor i Örebro.

– Vi vill utveckla vårt ljud och då är punk bra. Vi är alla inte så avancerade musiker och det är inte så svårt att spela punk. Och det är relativt lätt att skriva låtar, säger Nils.

Deras ljud beskriver Nils som en mix mellan punk och hardcore punk.

– Men med mörka undertoner och lite tyngre än vanlig punk, säger han och berättar att influenserna kommer från Motorhead, Black Flagg och Misfits.

Bandet riktar ett tack till Örebro-scenens band Ztereotyperna, Skräp, Lucid och Mormor Dax som gjort att de fått en del spelningar.

De har släppt en singel, Angel dust, och ett livealbum Burnin’ Amps på Spotify och vid årsskiftet siktar de på att börja skriva på ett nytt album och fler livespelningar.

Några Ebba Grön covers

Att få spela på Lerbäcksmarken ser de som en rolig grej. De kommer hålla sig till punken men göra några covers på Ebba Grön, avslöjar Nils.

– Bara att få chansen att spela på Lerbäcksmarken är helt sjukt, det är ingen liten grej!

Relaterade artiklar:

”Fantastiskt att vi kan genomföra detta” (2023-06-22)