Foto: Björn Palmqvist
Foto: Björn Palmqvist
Foto: Björn Palmqvist

Svettiga cyklister drar genom Askersund

Redan klockan 02.51 trampade den första cyklisten i årets upplaga av Vätternrundan genom Askersunds centrum. Genom, ja den cyklisten passerade utan att göra uppehåll i depån vid busstationen. Sedan skulle det dröja fram till 04.21 innan nästa kom, och den första som pustade ut och laddade ny energi med vätska och andra förnödenheter. 

Därefter var allt igång och en strid ström av svettiga cyklister tog sig via Sundsbron och Sundsbrogatan fram till depån. Under de tidiga förmiddagstimmarna hade ändock en del Askersundare tagit sig ut för att heja på de tappra riddarna på sina ”stålhästar”. Och fler blev det ju längre dagen led, och grupperna av trampande motionärer tycktes aldrig ta slut. 

Björn Palmqvist

Relaterade artiklar:

Tränas av elitidrottare inför Vätternrundan (2023-06-15)