Förra helgen stod Jessica Sundling ( i blått) för första gången på scen i rollen som Hertiginnan inför publik på premiären av Alice i Underlandet. I helgen ges två föreställningar till på Spelgården i Wadköping. Foto: Klas Johansson

Jessicas första uppträdande inför publik: Skitpirrigt med så roligt!

Jessica Sundling från Odensbacken antog utmaningen att hoppa in i rollen som Hertiginnan på premiären av Alice i Underlandet. – Det var skitpirrigt men så roligt, säger en mycket glad Jessica.

Förra helgen var det premiär av musikalen Alice i Underlandet på Spelgården i Wadköping. Under förra torsdagens repetition fick Jessica Sundling frågan av Meta Fagerström, konstnärlig ledare, om hon kunde provläsa för rollen som Hertiginnan då ordinarie Lotta Arnshelm blivit sjuk.

– Jag har aldrig spelat teater eller stått på en scen tidigare. Jag såg det som en utmaning och sa ja, säger Jessica som hade en liten roll som ett spelkort med fyra ”säg” i musikalen.

Hon fick ha manus under torsdag och fredagens repetition. På fredagens genrep inför publik upplevde hon att hon kunde manuset utantill.

– Det gick jättebra, jag är förvånad över mig själv, säger Jessica glatt.

Hur kändes det efter premiären?

– Det var adrenalin och lyckorus, helt fantastiskt. Jag är jätteglad att jag sa ja.

38-åriga Jessica gick med i Blended Voices i januari och arbetar till vardags som arbetsterapeut på Örebro kommun i Odensbacken.

Hon beskriver sig själv som en spexare, som gärna pratar och kanske är lite av en klassens clown.

– Men det har aldrig varit uppstyrt med kostymer och så och inför andra människor.

Tack vare morbror

Hennes morbror Sören är med i Blended Voices. Jessica var och tittade på en av deras föreställningar. Sedan när de flyttade repetitionerna från Tingshuset i Sköllersta till Odensbacken berättade Sören för Jessica att ”nu ska vi vara i Odensbacken så nu kan du också vara med”.

– Det är tack vare honom jag hamnade här. Han kanske anade att jag skulle tycka om det, säger Jessica.

Nu förbereder hon för två föreställningar till på Spelgården i Wadköping i helgen.

– Det kanske inte är sista gången jag står på scenen efter den här helgen, skrattar hon och tillägger:

– Ja, Meta har fått mig att blomma ut.

På söndagen kommer Jessicas man och tre barn se henne på scen.

– De är jättestolta över mig. Det har sett mig hemma i hårdträning då jag gått och pratat med mig själv. Ska bli spännande och se vad de tycker, avslutar Jessica.

Musikalen Alice i Underlandet sätts upp på Spelgården i Wadköping den 27 och 28 maj samt den 18 juni i Odensbacken under Kanalfestivalen.